Sunday 20 April 2014

Påskresa - dag 2

Vaknade väldigt tidigt av att kusinbarnen pratade i vardagsrummet. Och nån minut senare kom de och väckte oss. Vi skulle iväg till mount Aiguille på bergsvandring.
Berget var ca 50 km från Grenoble, så vi körde dit. Väl framme märkte vi att ren där vi lämnade bilen blåste det en del, så vi fick nog ha på oss vindjackor och -byxor. Det tog ca 1,5h att komma upp till ett minnesmärke från andra världskriget, vilket var på ca 1600m höjd. Från det gick vi upp till två grottor, varav en hade använts som gömställe av ca 20 soldater som slagits emot en tysk armé i passet där uppe (därav minnesmärket). Där åt vi mellanmål.
Vi gick vidare på kullarna där uppe, ner till en stuga, upp för en sluttning med både gräs och snö om vartannat. Småningom var det nerfärd, och det var så brant, så det var svårare att gå neråt än uppåt. Helt utan blåmärken lyckades vi inte ta oss ner, men bra gick det.
På hemvägen for vi via la mure, där vi åt fantastiskt goda bakelser, och vid en napoleonstaty där vi åt lunch, lagad av en glad Svante som fick använda sin Trangia.
Vi hade startat hemifrån kl. 9, och kom hem tillbaka efter kl. 18. Var själv alldeles slut  och kommer antagligen att ha ont på måndag.

//Leithinan






No comments:

Post a Comment