Tuesday, 28 October 2014

Dogma

På fredag är det dags att visa de sista filmerna i en av mina första kurser på Arcada, Introduktion till berättande. Vi har alla gjort 4 filmer, varav de 3 första gjordes i grupper på ~6 personer, och den sista gjorde vi själva, möjligen med lite hjäp av andra. Det skulle bli ett slags självporträtt, för att vi skulle lära känna varandra lite bättre. De första 15 filmerna visades förra veckan, och resten (ca 16-20, kanske) visas på fredag. Min visas på fredag, och det blir spännande att se vad folket tycker.

And now for something completely different!

Jag har varit så dålig att träna nu på hösten, så jag fick plötsligt en snilleblixt! Jag tränar medan jag tittar på Doctor Who! Jag hade lust att titta på ett avsnitt förra veckan, men så kände jag mig så skyldig att jag bestämde mig för att leta fram en allmän workout som fungerar på alla avsnitt. Har bara tränat tre gånger hittills, men det funkar hur bra som helst! Problemet med det senaste avsnittet jag tittade på (Asylum of the Daleks) var att det var x antal Daleks som vaknade till liv, och skrek EXTERMINATE!, vilket är en catchphrase, och innebär att man ska göra 10xleg lifts så många gånger de ropar det. Det gäller också då de, alltför många gånger, ropade DOCTOOORRR!!, och då ska man göra 10 X-hopp. Det är mindre jobbigt än leg lifts, men då man börjar räkna upp mot 150 st., börjar det bli lite irriterande.

Halloween på fredag, vill ha nåt att göra. Dumma vänner far till Pampas, och har Årsfest (vem har årsfest på Halloween?!) Och A är på produktion, vet inte hur länge. =( (tyck synd om mig så mycket ni orkar =P) Månne jag inte hittar på nåt.

//Leithinan

Wednesday, 22 October 2014

Sent i Oktober

Jag vet att det obviously är höst, men märker mer och mer hur trött jag är, särskilt på morgonen. 8:45 har blivit en "tidig" morgon, fast 8 har varit utan problem tidigare. Och så är jag van att a) bo såpass nära skolan att man tar sig dit på en kvart (med metro, i bästa fall), eller b) att jag har bott I skolan. 30 minuter med buss är förvånansvärt jobbigt, särskilt då man egentligen kommer snabbare till skolan med cykel, och då den bara går en gång per halvtimme. Kanske man orkar mera nu när finskan tar slut. Den har dragit ner på måndagsinspirationen.
Ska se om jag får gjort lite skolarbete nu. Ledig dag and all.

Wednesday, 15 October 2014

Nybakat bröd och böcker

Igår på kvällen bakade jag mitt och A:s favoritbröd. Världens enklaste recept, och så gott! Det enda dåliga är att man måste vänta 2x30min då den jäser. Plus 20 minuter i ugnen. Men att sitta och äta alldeles färskt bröd, och dricka en kopp kaffe... då är nog livet härligt. =) Dessutom satt vi båda och läste under tiden, så tiden gick otroligt snabbt. Senare tittade vi också på King's Speech. Fantastisk!

Då Allegiant tog slut, visste jag inte vad jag skulle läsa, så A föreslog en bok i en fantasy-serie, som han läst tidigare. Den boken jag började på, Belgarath the Sorcerer, är egentligen en slags prequel till The Belgariad series. David Eddings skrev böckerna i snabb takt på 80-talet, innan han kom fram till att hans fru Leigh var så stor del av processen, att hon också fick sitt namn på pärmen.

Igår blev det en slags kappläsning. Vi läste lätt i över en timme, och slutade sen då A:s mycket kortare bok tog slut. 260~ sidor mot 840.. Med lite "brist" på pengar lovade jag mig själv redan tidigare att inte köpa fortsättningen förrän i November. Be strong!

Thursday, 9 October 2014

Boom!!

Dagen började så dåligt. Kände mig halvdöd då jag vaknade, helt enkelt utslagen. Hade dock bestämt mig för att länka hem från skolan, så jag tog mig upp. På väg (springandes) till bussen tappade jag min jacka som jag sku inte hade lagt på mig, och lät Anton springa, och hinna, till bussen. Orkade inte med nåt, så jag gick in och la mig på soffan. Kanske jag skulle orka nåt igen den här dagen. Tvingade mig upp och lade två brödskivor i rosten. Mat gör under, och det kändes bättre. Men jag satt mig ändå ner och spelade sims2 =P
Till slut orkade jag mig ut på en länk. Inte 8km, som skolvägen är, men 5,3km i alla fall. Och tur det, mina lår gör ont igen! Fast jag har mina hälstöd! Det for bort då jag lade i dem tidigare i år =/
Resten av dagen blir väl bättre, hoppas jag =)
Men jag ORKADE UT! Haha!
//Leithinan

Monday, 6 October 2014

Flummigt

Igår bjöd vi på middag åt våra familjer, och det var underbart att ha alla på samma ställe, fast det blev lite trångt vår lilla lägenhet. Jag stressade runt med taco-in-the-round, och det var svårt för de andra att hjälpa, då det måste göras i en viss ordning. Eget fel =P men tänker inte påstå att de inte gjorde nåt. Det är dyrt att laga mat åt 9 personer, men vi fick en elvisp, mikro och lite mat av våra kära föräldrar, så vi klagar inte. =)

10 över 7 kom Doctor Who, och alla ungdomar satt med blickarna fastklistrade vid TV:n. Besvikelsen sköljde över oss, då YLE inte visade ett vanligt avsnitt, utan en dokumentär som femte Doktorn (Peter Davison) hade gjort om "The Ultimate Timelord". Den var riktigt intressant att se på (inte lika rolig som "The Five-ish Doctor reboot", visserligen), men det hade ju kommit ett nytt avsnitt i Storbritannien, och YLE börjar inte visa dem förrän den 26.10. Underligt och ganska fånigt, men som tur finns den fantastiska sidan Goldtardis.com, där man kan se alla avsnitt.

Girl problem #274: Jag försöker att äta hälsosamt, men chokladen har alltid sätt att ta sig in i mitt liv, på ett sätt eller annat. Åtminstone har jag plommon, vindruvor och morötter som jag kan snacksa på. Plommonen går åt snabbt.

//Leithinan